Velkommen til og tusind tak for din tid. Du vil nedenfor blive præsenteret for 12 gode råd til, hvordan du som virksomhedsejer eller privatperson bliver bedre til aktivt at bruge video i din kommunikation, marketing og branding.
Sæt dig godt tilrette og find popcornene frem – nu starter vi med at dele guldkorn ud!
1. DU SKAL KENDE DINE MÅL!
For hver video skal du vide, hvad virksomhedens mål er. Vil du skabe opmærksomhed omkring et produkt eller din virksomhed? Vil du drive flere besøgende til dit website? Vil du skabe autoritet omkring dit personlige brand eller virksomhed? Mulighederne er mange, og du har helt sikkert større chance for at få succes, hvis du definerer dine mål præcist fra starten.
2. SKAB VÆRDI FOR PUBLIKUM!
Du bør tag dig tid til at tænke over, hvem videoens målgruppe er. Hvem er den perfekte seer til din video? Hvad ved du, hvad kan du lære fra dig eller hvad kan du fortælle som publikum vil finde værdifuldt? Dette har stor brandings værdi, blot husk: At hvis indholdet er godt, og budskabet er godt formidlet vil publikum se kvalitet og ikke kvantitet.
3. KEND TIL VIDEOENS MÅLGRUPPE!
De mest overbevisende videoer vil give værdifulde oplysninger eller indsigt og tale direkte til, hvad publikum ønsker mest. Ligesom med andre former for markedsføring er du nødt til at forstå og kende din målgruppe, og hvorfor besøgende ville bruge tid på at se jeres video frem for andres.
4. START MED DIT BUDSKAB!
Alle webfilm bør gøre det klart i starten, hvad der vil blive drøftet i videoen. Hvis du starter videoen ved blot at dykke ned i indholdet vil det ikke være klart for seerne. Fortæl derfor i begyndelsen af videoen hvad seeren kan forvente at få af værdi ved at se din video. Du har også her mulighed for at tease for noget spændende som vil ske sidst i videoen for at holde publikum helt til slutningen. Dette kaldes i daglig tale en cliffhanger.
5. OVERRASK DIT PUBLIKUM!
Nøglen til webfilm er først sensationsprægede opmærksomhed inden for de første 10-15 sekunder, hvor du skal fange dit publikum. Du bør starte med noget ‘chokerende’, der efterlader publikum i ‘ærefrygt’ så de ønsker mere. Når du har grebet deres opmærksomhed er du nødt til at holde dem beskæftiget. Lad din passion skinne igennem når du taler og gør indtryk med en flot visuel oplevelse for at holde publikum beskæftiget undervejs. Brænd igennem - det er på video du har mulighed for det. Husk på video har du “øjenkontakt” med din potentielle kunde. Brug den mulighed med omtanke og du vil hurtigt se resultater.
6. SKÆR IND TIL BENET & FOKUSER!
Et ton af virksomheder vi kender her i huset forsøger at skabe indhold til webfilm, men undlader at tage hensyn til folks opmærksomhed. Absolut ingen kommer til at se en ti-minutters webfilm om et produkt. Opdel derfor videoen i ti stykker og frigiv ét stykke om dagen. Dette medvirker til at folk kommer tilbage og du skaber en cliffhanger.
7. SKAB DIALOG & ENGAGEMENT!
Uanset hvad videoen indeholder, vil vi ofte gerne skabe en dialog og engagement hos seeren. Det kan gøres ved at stille spørgsmål til målgruppen, som kan besvares ved f.eks. hjælp af tilføje en kommentar, et like eller lignende og hermed påbegynder dialogen. En god metode til at gøre dette kunne være altid at afslutte sine videoer med et spørgsmål. Du tager hermed de første skridt tættere på din potentielle kunde.
8. SKAB EN CLIFFHANGER!
Du skal ikke stoppe efter første video. Opret en række videoer, der fører folk fra ’episode til episode’. Dette er, hvad tv-forfattere har benyttet i mange år ved at skabe åbne loops, hvor en idé fortsættes i den næste video. Dette skaber engagement og giver dig mulighed for at uddanne perspektiver i mere end én video og føre dem tilbage til dit website. Husk at præsentere din cliffhanger i første del af din film, så du kan holde publikum.
9. LAD VÆRE MED AT SÆLGE ÅBENLYST!
Nettet er fyldt med virksomheder, der prøver at sælge os et eller andet. Vi bliver bombarderet med reklamebudskaber, og du kan med fordel vælge at hæve dig lidt over niveauet. Forstå os ret: Der er intet galt med at sælge dine produkter eller serviceydelser, men din video vil som regel virke stærkere, hvis du undgår direkte ”salgssnak”. Du kan f.eks. vælge at præsentere et problem, diskutere forskellige løsninger og hjælpe folk med at finde den rigtige løsning. Vær generøs og del ud af din viden med passion, erfaringer og troværdighed. Husk at de fleste ønsker at købe produkter af et rigtigt menneske og ikke af et brand eller logo.
10. VÆLG EN KRAFTFULD TITEL!
Præcis ligesom når du arbejder med titler til dine websites eller overskrifter til dine blogindlæg, så kan den rigtige titel til din video trække masser af trafik. En god titel skal fænge på et splitsekund og tiltrække brugerens opmærksomhed. Men søgemaskinen er lige så vigtig: Når du bruger de rigtige nøgleord i titlen på din video, så har du langt større chance for at dukke op som video-link på Google eller andre søgemaskiner. Hvis du ønsker at ranke højere i Google søgemaskiner på dine nøgleord bør du benytte dig af Youtube (Youtube ejes af Google selv).
11. BRUG DE SOCIALE MEDIER!
Der er mange gode grunde til at bruge sociale medier til jeres videomarkedsføring. Et medie som Facebook har et ufatteligt stort publikum, og så er det et medie, hvor folk bruger meget tid, og hvor der er gode muligheder for at skabe dialog ved hjælp af at dele, tagge og like en video. Du kan enten embedde din video på Facebook, eller du kan uploade dine videoer direkte til Facebook. Andre interessante muligheder, afhængig af dit publikum er medier såsom Vimeo, Twitter, Google+ og LinkedIn. Husk at brug de sociale medier som din målgruppe befinder sig på.
12. LAV SELV DIN VIDEO ELLER KONTAKT EN PROFESSIONEL!
Det er muligt i dag selv at lave sin video hurtigt, nemt og billigt. Men pas på der er ligeså mange faldgrupper her som der er muligheder. En dårlig hjemmelavet video er ofte værre end ingen video overhovedet. Du kan derfor også med fordel finde en videofotograf i dit netværk eller lokalområde, som har professionelt udstyr og forstår at skabe en overbevisende historie der er med til at skabe værdi for din virksomhed. Spørg efter referencer på tidligere opgaver. Brug ikke altid den billigste virksomhed, men heller ikke nødvendigvis den dyreste.
Vælg en virksomhed der passer inden for dit behov og budget. Sørg for at din besked er sammenhængende, da en video er det moderne svar på mejsle dit navn i sten, så gør dig selv en tjeneste og ikke gør pinlige fejl.
Læs også vores 9 gode grunde til, hvorfor din virksomhed skal bruge film – før konkurrenten!
Tusind tak fordi du har valgt at abonnere på Pravour Filmbureaus online magasin.
Det er 100% gratis og det bliver det ved med at være.